Facebook
Bratislava žije jazykmi!
26.-27. septembra 2019 – Ekonomická univerzita v Bratislave

Kultúrny program

Suvereno

Suvereno, predstaviteľ uvedomelého hip-hopu, tentokrát prichádza s motivačno-výchovným koncertom pre žiakov a študentov. Jeho texty obsahujú témy sociálne, osobného sebarozvoja, filozofie, spirituality s dôrazom na motiváciu, inšpiráciu a pozdvihnutie ľudského ducha. Jeho vystúpenia sú tématicky ladené a obohatené o skladby súvisiace s vybranou témou. Hovorené slovo, hudobné vstupy, interakcia so žiakmi a súťaže o ceny. Rovnako dáva tiež priestor mladým talentom. Pozývame vás na tento hudobno-vzdelávací zážitok!

Zdeněk Hladík a Andrea Tkáčová

Hudební rozhovory etnických nástrojů z celého světa, které bez ohledu na kulturní, náboženské, zeměpisné či muzikologické rozdíly dokáží vždy najít společný souzvuk. Sitar, fujary, hang drum, theremin a mnoha dalších instrumentů.

Zdeněk Hladík – učil i studoval hudbu v Evropě, Austrálii a v Indii. Prošel celou řadou žánrů, od prvních kroků ve folku přes klasickou hudbu, country, jazz, rock, pop až zpět k základním kořenům hudby. Nyní se věnuje hudbě východních směrů. Je jedním z mála evropských sitáristů a s tímto nástrojem koncertuje. Spolupracuje s mnoha organizacemi jako muzikant, učitel i muzikoterapeut.

Andrea Tkáčová – Hudba pre mňa predstavuje svet totálneho zvnútornenia sa a zároveň prepojenia s prostredím, kde sa práve nachádzam. Autentickú zvukovú výpoveď prinášam vďaka husliam, tibetským miskám, perkusiám a hlasu. Zručnosti zachádzania s týmito nástrojmi spolu s otvorenou mysľou a srdcom ma privádzajú vždy znova k hravému dialógu so sebou. A v súznení so spoluhráčmi radi odkrývame hĺbku ľudského zrodenia.

Shivanata Group

We would love to perform some traditional Indonesian dances. We have a group of Indonesian dancers which practices Indonesian dances regularly and would be nice if we could show other people how beautiful Indonesian dance is. We will dance with beautiful costumes that show our culture.I am Indonesian, living in Bratislava for over 6 years. We have a dancer group that often performs in cultural events. Our purpose is to promote the beautiful culture of our country that we love and are proud of.

Ulyana

Pri vystúpení vokálneho súboru „Ulyana“ budete počuť piesne v rôznych jazykoch (ruština, slovenčina, ukrajinčina, poľština, gruzínčina, taliančina a ďalšie). Program sa vykonáva a cappella.

Náš tím „Ulyana“ je ženský vokálny súbor, ktorý hrá v rôznych jazykoch a cappella. Všetci členovia súboru sú jedna rodina. Sme z Petrohradu. V Petrohrade naša rodina vytvorila činoherné divadlo, a pracovali sme tam 13 rokov.Od júna 2019 žijeme v Bratislave, kde sme vytvorili divadlo OMNIBUS, ktoré začne prevádzku tento rok na jeseň.

Detský súbor školy ukrajinského jazyka

Detský súbor školy ukrajinského jazyka predstaví zaujímavý program, kde zaspieva piesni v ukrajinčine a ukáže tradičné kroje. Ukrajinská škola existuje v Bratislave uz viac ako 20 rokov. V programe sú piesne a básne v ukrajinčine.

Výstava o nehmotnom kultúrnom dedičstve Slovenska

Výstava v troch jazykoch (slovenský, anglický, francúzsky) predstavuje prvky a aktivity zapísané do Reprezentatívneho zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva Slovenska a Zoznamu najlepších spôsobov ochrany nehmotného kultúrneho dedičstva na Slovensku a je často súčasťou podujatí venovaných prezentácii nehmotného kultúrneho dedičstva nielen na Slovensku, ale i v zahraničí. Od roku 2010 už bola výstava uvedená v Paríži v sídle UNESCO, v Berlíne na Dňoch slovenskej kultúry, v Chorvátsku v mestách Našice, Lipovljani a Rijeka, v nemeckom meste Gotha.